ARC Rokkeveen ARC Rokkeveen

ARC Rokkeveen

15 eigentijdse appartementen

Zoetermeer

Met ARC Rokkeveen pasten we mede-opdrachtgeverschap voor het eerst in een project met uitsluitend appartementen toe. De locatie in Zoetermeer was een laatste vlek binnen het Katwijkerlaantracé. Te klein voor de gemeente om via een prijsvraag in de markt te zetten, maar wel met de wens een project met grote mate van kopersparticipatie te realiseren. Dat mocht echter geen appartementengebouw op CPO-basis worden: uitdrukkelijke wens van Zoetermeer was in het ontwikkeltraject te worden ontzorgd.

Zo is het project aan Wonen à la Carte gegund. Op de locatie konden op basis van het bestemmingsplan maximaal zeventien appartementen worden gerealiseerd. In cocreatie met de kopers is gekozen voor vijftien appartementen in verschillende metrages, waar de meeste behoefte aan was. Indeling, gevels en de grootte van de buitenruimte konden worden aangepast.

Global Architects tekende voor de architectuur, Batenburg Bouw en Ontwikkeling voor de bouw.

Kijk hier voor meer informatie over het project en hier hoe de gemeente Zoetermeer de samenwerking heeft ervaren.

Gerelateerde nieuwsberichten

In Zoetermeer wordt door Batenburg Bouw en Ontwikkeling hard gewerkt aan de bouw van het project ARC Rokkeveen. Het appartementengebouw, bestaande uit 15 appartementen, is in co-creatie met de kopers ontwikkeld.