ARC Rokkeveen feestelijk opgeleverd door Wethouder Zoetermeer ARC Rokkeveen feestelijk opgeleverd door Wethouder Zoetermeer

20/04/2023

ARC Rokkeveen feestelijk opgeleverd door Wethouder Zoetermeer

Aan de buitenkant oogt het als een speels ontworpen appartementencomplex. Maar de buitenkant doet niet vermoeden dat ARC Rokkeveen op Nederlandse schaal een redelijk uniek project is.

Het gebouw in Zoetermeer dat maandag feestelijk is opgeleverd bestaat namelijk uit 13 appartementen en 2 penthouses verdeeld over vier woonlagen welke door de kopers zélf zijn vormgegeven. Aan de Naomigang in Zoetermeer werd het niet alleen een feestelijke maar ook zonnige sleuteloverdracht voor de nieuwe bewoners.

Bij ARC Rokkeveen konden bewoners hun eigen stempel op het appartement drukken. Een inspiratie-appartement diende als voorbeeld. Niet alleen de indeling binnen kon veranderen, ook voor buiten was eigen inbreng mogelijk: de grootte van de buitenruimte en de indeling van de gevel waren bespreekbaar. Wel is een stramien aangehouden om het beeldkwaliteitsplan in stand te houden. Dit alles onder begeleiding van Arthur Nuss van Architectenbureau Global Architects en de woonconsulenten.

In december 2021 is de bouw van start gegaan. Anderhalf jaar later kon wethouder Ronald Weerwag van Zoetermeer trots een officiële sleutel overhandigen aan de bestuursleden van de vereniging van eigenaren van het complex. Aansluitend werd er geproost om dit feestelijke moment te vieren en maakte het gezelschap een ronde door enkele appartementen, één voor één verschillend!