Het Rietveld & In Parijsch Het Rietveld & In Parijsch

Het Rietveld & In Parijsch

14 Patio's/Bungalows

Culemborg

Aantal woningen: 14
Woningtypes: geschakelde, halfvrijstaande en vrijstaande patio's/bungalows; woonoppervlakte 123-135 m2; kavelgrootte 230-348 m2
Tijdsperiode: opgeleverd in het tweede kwartaal 2020
Architect: BDC Architecten
Aannemer: De Langen & van den Berg

Aan de westrand van Culemborg ligt de nieuwbouwwijk Parijsch. Nog altijd breidt de wijk zich uit: gerealiseerd zijn al woningen, een winkelcentrum, een brede school, een sporthal met sportvelden en een woon-welzijn-zorgcomplex. De komende jaren worden in het zuidelijk deel van Parijsch nog circa 1100 woningen gerealiseerd.

De CV Parijsch heeft Wonen à la Carte gevraagd veertien woningen te ontwikkelen voor een locatie aan de rand van de wijk. De locatie ligt nabij de doorgaande weg, naast een monumentale boerderij. Het plan bestaat uit halfvrijstaande en vrijstaande woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond.

Met de slaapkamer en de badkamer op de begane grond zijn bewoners ook in de toekomst verzekerd van woongemak. Anderen kozen voor een slapen op de verdieping, met beneden een woonkamer met woonkeuken van bijna 60 m2.

Het volume van de woningen is op diverse manieren uitgebreid: door het uitbouwen van de woonkamer en vaak ook de slaapkamer of het laten realiseren van een grotere en/of extra dakkapel. Andere kopers hebben de badkamer vergroot om er een sauna te kunnen plaatsen. In meerdere woningen is gekozen voor een tweede badkamer op de verdieping.

Iedere patio / semibungalow heeft twee parkeerplaatsen op eigen terrein.