Symbolische sleutel uitgereikt aan eerste bewoners MO-project Het Rietveld In Parijsch

19/05/2020

Symbolische sleutel uitgereikt aan eerste bewoners MO-project Het Rietveld In Parijsch

Maandag 18 mei 2020 heeft wethouder Monica Wichgers van de gemeente Culemborg symbolisch de sleutel overhandigd aan de eerste bewoners van het door Wonen à la Carte in Mede Opdrachtgeverschap (MO) ontwikkelde project, Het Rietveld In Parijsch.

Het project Het Rietveld in Parijsch bestaat uit 14 semi bungalows en is onderdeel van de nieuwbouwwijk Parijsch. Alle woningen zijn gerealiseerd door Aannemingsbedrijf De Langen en Van den Berg uit Bergambacht. Met de inspiratiewoning als uitgangspunt hebben bewoners aan tafel met de architect, BDC Architecten voor dit plan, hun woonwensen laten vertalen naar een woning volledig op maat. Dit alles onder professionele begeleiding van projectontwikkelaar Wonen à la Carte.

Dit inmiddels beproefde Wonen à la Carte-concept leidt tot unieke woningen waarbij de kopers hun speciale woonwensen kunnen verwezenlijken welke bij een regulier nieuwbouwplan niet realiseerbaar zijn, terwijl toch alle woningen duidelijk familie van elkaar blijven. Bijna alle bewoners hebben in dit project de mogelijkheid benut van het volledige woonprogramma op de begane grond. Dit biedt veel comfort voor nu en in de toekomst! Meer voorbeelden van speciale woonwensen waren het uitbouwen van de woonkamer, de slaapkamer, het laten realiseren van een grotere en/of extra dakkapel en het plaatsen van een sauna. Een tweede badkamer op de verdieping was verder een woonwens die meerdere malen werd vervuld. Anderen kozen ervoor toch op de verdieping te gaan slapen en beneden een riante woonkamer met woonkeuken te ontwerpen! De ontwerpsessies met de kopers hebben zo geleid tot 14 unieke en op maat gemaakte woningen.

Monica Wichgers, wethouder gemeente Culemborg: ”Culemborgers staan er om bekend dat zij eigenzinnig zijn. Dat herken je in deze mooie buurt waar de bewoners hun eigen wensen in hun droomhuis konden verwezenlijken. Ik wens hen veel woonplezier in onze mooie stad.”