Het Nieuwe Water Het Nieuwe Water

Het Nieuwe Water

8 Half-vrijstaande woningen

Delft

Aantal woningen: 8
Woningtypes: twee-onder-een-kapwoningen; woonoppervlakte 136-159 m2; kavelgrootte 122-158 m2
Tijdsperiode: opgeleverd in het tweede kwartaal 2020
Architect: BDC Architecten
Aannemer: Staton Bouw

Het Nieuwe Water is een tot de verbeelding sprekende plek in Delft. Wonen à la Carte heeft de gemeente aangeboden deze restlocatie te herontwikkelen. Oorspronkelijk zouden er appartementen komen. De acht twee-onder-een-kapwoningen grenzen aan water met eilandjes en groen. Het water is onderdeel van een langgerekt park dat door de wijk loopt. Het maakt deel uit van het Delfts ecologisch netwerk. Alle woningen zijn uitgerust met stadsverwarming.

De bewoners kregen de gelegenheid hun woonwensen te realiseren, zoals een inpandige garage voor een sportwagen die als eyecatcher vanuit de aangrenzende werkruimte is te bewonderen. Ook is een berging vergroot om er een bijzondere hobby te kunnen uitoefenen: glas-in-loodramen maken. Kopers konden de keuken aan de voorzijde, in het midden of aan de achterzijde op de begane grond positioneren, maar ook samen met de woonkamer en een terras op de eerste verdieping. Een andere optie was een woonkeuken op de begane grond en de zitkamer met terras op de eerste verdieping.

Bij alle woningen zijn de slaapkamers verschillend. De ene keer vier royale slaapkamers over de breedte van de woning, de andere keer vier slaapkamers en twee badkamers of zelfs zes slaapkamers. Sommige slaapkamers hebben schuine wanden, andere een heerlijk terras.