Eerste bewoners MO-project Het Nieuwe Water in Delft ontvangen de sleutel

14/05/2020

Eerste bewoners MO-project Het Nieuwe Water in Delft ontvangen de sleutel

Donderdag 14 mei 2020 overhandigde wethouder Karin Schrederhof van de gemeente Delft, samen met Joubert Ockeloen van Wonen à la Carte en Kees Hoogendoorn van Staton Bouw, de symbolische sleutel aan de eerste bewoners van Het Nieuwe Water in Delft.

Het Nieuwe Water bestaat uit 8 twee-onder-een-kapwoningen, gelegen op een fantastische locatie in De Harnaschpolder. Grenzend aan water met eilandjes en groen, wat deel uitmaakt van het Delfts ecologisch netwerk. Alle woningen zijn in mede-opdrachtgeverschap (MO) ontwikkeld. Door dit beproefde Wonen à la Carte-concept hebben de bewoners aan tafel met de architect, voor dit plan BDC architecten, startend vanuit een inspiratiewoning, hun woonwensen laten vertalen naar een woning volledig op maat, maar wel met de expertise van een projectontwikkelaar aan tafel.

MO leidt tot unieke woningen, waarbij speciale woonwensen verwezenlijkt kunnen worden die bij een regulier nieuwbouwplan niet gerealiseerd kunnen worden, maar alle woningen blijven wel duidelijk familie van elkaar. Enkele voorbeelden van de bijzondere woonwensen zijn een inpandige garage voor een sportwagen die als eyecatcher vanuit de aangrenzende werkruimte is te bewonderen of een vergrote berging voor het uitoefenen van een bijzondere hobby om glas in lood ramen te maken. Ook de slaapvertrekken zijn bij alle woningen verschillend. De één heeft gekozen voor 4 royale slaapkamers over de breedte van de woning of vier slaapkamers en twee badkamers, de ander voor maar liefst zes slaapkamers, slaapkamers met schuine wanden of een slaapkamer met een heerlijk dakterras!

Karin Schrederhof, wethouder Wonen, Wmo en Sport: ”We zien steeds meer mensen met diverse leefstijlen die kiezen voor andere vormen van samenwonen en leven. Soms gecombineerd met werken aan huis of de wens om voorzieningen te delen. Daar past een woning en woonomgeving op maat goed bij, waarbij de toekomstige bewoners al vroeg bij het proces worden betrokken. Zodoende kunnen hun woonwensen meegenomen worden en zorgt deze aanpak voor een gevarieerde en toekomstbestendige woningvoorraad.’