Aan de Braassem Aan de Braassem

Aan de Braassem

8 Twee-onder-een-kapwoningen

Roelofarendsveen

Aantal woningen: 8
Woningtypen: twee-onder-een-kapwoningen; woonoppervlakte 162-177 m2; kavelgrootte 235-246 m2
Tijdsperiode: opgeleverd in het eerste kwartaal 2020
Architect: 4D Architecten
Aannemer: Bébouw Midreth

Braassemerland is een nieuw woongebied in Roelofarendsveen. De vier deelgebieden worden fasegewijs ontwikkeld. Aan de Braassem is er één van, met circa 1180 woningen. Leven met en aan het water is een van de belangrijkste elementen. De bestaande watergangen in het gebied blijven zo goed mogelijk behouden. Van west naar oost wordt de bebouwing ruimer van opzet om uiteindelijk aan te sluiten op het Braassemermeer.

Wonen à la Carte is door VolkerWessels Vastgoed benaderd voor de ontwikkeling van bouwkavels in mede-opdrachtgeverschap. Hier hebben we acht twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld met het Wonen à la Carte concept. De woningen liggen aan doorgaand vaarwater met de mogelijkheid voor een aanlegsteiger.

De kopers hebben aan tafel met de architect hun woonwensen vertaald naar een woning op maat. De breedte van de kavels maakte het verbreden van de woning over de volle hoogte heel aantrekkelijk. Dit is in alle acht woningen gebeurd. Bij een van de woningen is de woonkamer voorzien van een zijuitbouw voor een muziekkamer. Een andere een woning kreeg een grote zijaanbouw om daar een kangoeroewoning te maken voor de huisvesting van ouders. Andere voorbeelden van gerealiseerde koperswensen: een woonkeuken aan de achterzijde met openslaande deuren naar de achtertuin, twee badkamers en een royale ouderslaapkamer met inloopkast en een open verbinding naar een badkamer en suite.