Wonen à la Carte gelooft in transformatie Sint-Lambertuskerk in Cromvoirt Wonen à la Carte gelooft in transformatie Sint-Lambertuskerk in Cromvoirt

06/03/2023

Wonen à la Carte gelooft in transformatie Sint-Lambertuskerk in Cromvoirt

Eén op de vier kerken in Nederland vervult die functie inmiddels niet meer. Ook in het Brabantse Cromvoirt staat een kerkgebouw op de nominatie om te worden getransformeerd: de Sint-Lambertuskerk.

Op dinsdag 28 februari werden de handtekeningen onder de koopovereenkomst gezet: die van Damie van Vianen namens de Parochie Heilige Edith Stein (rechts op de foto) en directeur Joubert Ockeloen van Wonen à la Carte.

Voor Wonen à la Carte een bijzonder moment: ons eerste transformatieproject, in een kerk, middenin het hart van het dorp en een stukje buiten ons gebruikelijke werkgebied. Maar de verbouwing van de Sint-Lambertuskerk is wel een project waar we in geloven. Niet alleen door de prachtige architectuur: de kerk is in 1888 gebouwd in neogotische stijl, naar een ontwerp van de Duitse architect Carel Weber. Doelstelling van Wonen à la Carte is om uiteraard recht te doen aan de bijzondere betekenis van de kerk voor het dorp. Het kerkgebouw zal dan ook zoveel mogelijk in zijn vorm behouden blijven. Het gebouw gaat straks ruimte bieden aan circa 12 appartementen.

Gevarieerd plan

Op het terrein is ook nog ruimte voor een mini-nieuwbouwproject, circa 8 woningen groot. Typerend Wonen à la Care is wel weer dat we ook hier een gevarieerd plan willen presenteren, met starters, gezinnen en senioren als doelgroep.