Kop van Parijsch: oplevering dertien maatwerk-appartementen en commerciële ruimte in Culemborg Kop van Parijsch: oplevering dertien maatwerk-appartementen en commerciële ruimte in Culemborg

20/07/2023

Kop van Parijsch: oplevering dertien maatwerk-appartementen en commerciële ruimte in Culemborg

Een bijzondere oplevering van een bouwproject was het, die van appartementengebouw Kop van Parijsch in Culemborg. 

Kopers konden meepraten over de indeling van de gevel, de indeling van hun appartement en de grootte van de buitenruimte. Waar bij grondgebonden woningen aanpassingen gebruikelijk zijn ligt dat bij appartementen anders. Met ons eigen concept ‘mede-opdrachtgeverschap’ geven we kopers maximaal ruimte om hun woonwensen te realiseren. Op woensdagmorgen 19 juli kon wethouder Monica Wigchers de eerste sleutels overhandigen.

Het appartementengebouw ligt aan de Laan van Parijsch, onderdeel van nieuwbouwwijk Parijsch. Appartementengebouw Kop van Parijsch is het derde project dat we er hebben gerealiseerd. Eerder dit jaar ging de champagne in Culemborg open voor een al even opvallend project, Het Prijsse Erf. Dat bestaat uit elf levensloopbestendige bungalows, gecentreerd rond een boerenerf. Ook dat project is ontwikkeld vanuit het concept mede-opdrachtgeverschap, Kopers van een woning krijgen de gelegenheid die zelf grotendeels te bepalen, door letterlijk met de architect aan tafel te gaan zitten.

Eerste sleutels
De dertien kopers van een appartement in Kop van Parijsch en de nieuwe eigenaresse van de ruimte op de begane grond, ingericht als verloskundige praktijk, hebben allemaal letterlijk met de architect aan tafel gezeten. Twee van de bewoners kregen de eer om van wethouder Monica Wigchers de eerste sleutels uitgereikt te krijgen: Suzanne Straver en Ferdi Klerks. Een symbolische eerste sleutel in groot formaat weliswaar, voorafgegaan door een cérémonie protocollaire met een Frans accent: de wethouder knipte een lint door in rood, wit en blauw, dat na een kwartslag draaien veranderde in de Franse vlag. Dat is een verwijzing naar de naamgeving in de wijk, met ook het Park de Triomph aan de overzijde van het appartementengebouw. Tevens konden de kopers ons cadeau  in ontvangst nemen: ingelijste foto’s van het bouwproces wat hopelijk een mooie bestemming gaat krijgen in beide entrees van het gebouw.

Rondje voor het complex
De bijeenkomst werd afgesloten met een ronde door het complex en een kijkje in twee van de appartementen. Die variëren in grootte van 65 tot 138 vierkante meter. Opvallend aan het gebouw zijn de riante buitenruimtes. De ‘kleinste’ is nog altijd 19 vierkante meter, de grootste zelfs 88. Ook verloskundige praktijk ‘De Ronding’ werd bezocht.

Kijk hier voor meer informatie over het project.