Hofje van Chopin Hofje van Chopin

Hofje van Chopin

20 Eengezinswoningen

Delft

Aantal woningen: 20
Woningtypes: eengezinswoningen; woonoppervlakte 107-145 m2; kavelgrootte 130-209 m2
Tijdsperiode: oplevering in oktober 2018
Architect: BDC Architecten
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Zuid West

Wooncorporatie Woonbron won de selectie van deze binnenstedelijke invulling in Delft, mede op basis van het Wonen à la Carte concept. Het ontwerp kwam tot stand na een interactief proces met omwonenden. De twintig rijwoningen zijn gerealiseerd in drie woonblokken. Deze zijn gelegen tussen hoogbouw, eengezinswoningen en het woonzorgcentrum Die Buytenweye aan de Chopinlaan.

Kopers hebben meerdere uitbreidingen van het woonvolume tot stand laten brengen: uitbouwen aan de voor- en/of achterzijde over één of twee lagen. Samen met de diversiteit aan kleuren metselwerk is een speels straatbeeld ontstaan. Kenmerkend zijn de diepe achtertuinen. Privéparkeerplaatsen zijn aangelegd in een mandelig gebied met een waterbergend systeem. Hier wordt overtollig regenwater opgeslagen en geleidelijk aan de bodem afgegeven.

In dit project is een woongroep gehuisvest in vier naast elkaar gelegen woningen. De woongroep bestaat uit vier gezinnen die zich inzetten voor de omgeving. Een van de woningen fungeert als huiskamer voor de buurt waar bijeenkomsten worden georganiseerd.