Wonen à la Carte wordt ‘Stratenmaker’ in De Volgerlanden

07/07/2022

Wonen à la Carte wordt ‘Stratenmaker’ in De Volgerlanden

Een gezellige drukte was het op woensdagavond 6 juli in cultureel centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. De reden van die drukte: de start van de verkoop van De Kantonniers door Wonen à la Carte. Het is een kleinschalig deelplan in nieuwbouwwijk De Volgerlanden. 

Zes (geschakelde) levensloopbestendige bungalows en twee vrijstaande villa’s staan op stapel in De Straatjes, een deelplan van nieuwbouwlocatie De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. Woningen op een aantrekkelijke locatie (aan het water), met veel eigen grond. De acht woningen zijn verdeeld over drie plekken in het deelplan.

Ligging aan collectief erfje

De situering van de unieke woningen is bijzonder: de woningen liggen aan een collectief erfje, een buitenplaats voor gemeenschappelijk gebruik. Het is een concept dat Wonen á la Carte ook al eens met succes introduceerde in Culemborg. Onderdeel van het plan is uiteraard ook het mede-opdrachtgeverschap: met de architect aan tafel de binnenkant en de buitenkant van je woning bepalen.

Van binnen en van buiten ruim

De woningen zijn stuk voor stuk fors, met binnen 145 tot 165 vierkante meter vloeroppervlakte en buiten 222 tot zelfs 420 vierkante meter. Genoeg om veel potentiële kopers aan te spreken, bleek tijdens de start van de verkoop. De bouw staat gepland voor het 1ste kwartaal van 2023.