Wonen à la Carte levert 500ste woning op Wonen à la Carte levert 500ste woning op

01/03/2024

Wonen à la Carte levert 500ste woning op

Hoe vaak gebeurt het dat in een project van 27 woningen er geen twee hetzelfde zijn? Kijk maar aan de Parelmoervlinderlaan, de laan in deelgebied Parkrijk van RijswijkBuiten. Met de oplevering van het project passeerde Wonen à la Carte een bijzondere mijlpaal: die van de 500ste woning sinds de start, 12 jaar en - om precies te zijn - 2 dagen terug. Gelukkige kopers en aanstaande bewoners zijn Marco, Brigitte Van Santen en hun dochter Demi.

Het was directeur Joubert Ockeloen die de start van Wonen à la Carte memoreerde in zijn speech. ‘We zijn opgericht om kopers meer inbreng te geven bij het ontwerp van hun woning. Alleen toekomstige bewoners weten waar ze willen koken, eten of slapen. In die 12 jaar zijn heel wat bijzondere woningen voorbijgekomen.’ Woning nummer 500 was geen uitzondering: Marco en Brigitte kozen voor de opzet van een woonwerkloft, met een kapsalon aan huis. Door de grote variatie in woningtypen in één project biedt De Vlinderpoort onderdak aan starters, ouderen, alleenstaanden en jonge gezinnen.

Geen onbekende in RijswijkBuiten

Wonen à la Carte is geen onbekende in RijswijkBuiten, ooit gestart als de duurzaamste wijk van Nederland. Van de 500 opgeleverde woningen staan er 140 in het gebied tussen Rijswijk en Delft. Joubert: ‘In dit project is alles samen gekomen: een combinatie van appartementen en grondgebonden woningen, en diversiteit maar toch ook rust.’ Ook voor De Vlinderpoort werkten we weer plezierig samen met vaste partners als de gemeente, Zeinstra Verbeek Architecten en De Langen & van den Berg.