Wonen à la Carte gaat het water in Wonen à la Carte gaat het water in

04/03/2024

Wonen à la Carte gaat het water in

Ook nieuwbouwwijk De Volgerlanden is inmiddels bekend terrein voor Wonen à la Carte We ontwikkelden in Hendrik-Ido-Ambacht al twee projecten: De Erfjes en, zeer recent, De Kantonniers. Project drie is zelfs voor onze begrippen een bijzondere (en we zijn wel wat gewend...): de bouw van drie waterwoningen. 

Het project krijgt de naam De Watermeesters. Het ligt aan de rand van De Straatjes, een van de deelprojecten in de grootschalige nieuwbouwwijk die afwisselend van opzet is. We gaan er aan de slag met bekende partners: Batenburg Bouw en Ontwikkeling en Zeinstra Verbeek Architecten. Net als de woningen ‘op het droge’ krijgen ook de toekomstige watermeesters de ruimte om hun watervilla naar hun eigen idee aan te passen. De woningen worden circa 100 vierkante meter groot. De planning is om in juni te starten met de verkoop. Aan het eind van het jaar gaat de eerst paal - voor de verandering - het water in.


Ook met voorganger De Kantonniers voegden we al veel woonkwaliteit toe aan de fraaie wijk die De Volgerlanden al is. Dat project in deelplan De Straatjes bestaat uit vier levensloopbestendige bungalows en twee riante vrijstaande villa's.