Wat, stuurt Wonen à la Carte nu ook al kopers het bos in? Wat, stuurt Wonen à la Carte nu ook al kopers het bos in?

16/11/2023

Wat, stuurt Wonen à la Carte nu ook al kopers het bos in?

Tja, we kunnen het niet ontkennen: ook wij sturen onze klanten weleens het bos in. Zoals in RijswijkBuiten. Maar we gaan ervan uit dat de aanstaande bewoners van De Vlinderpoort dat maar wat graag doen. In de directe nabijheid van het nieuwbouwproject van 27 woningen en appartementen wordt een tiny forest aangelegd. 

Zo’n tiny forst is niet veel groter dan een forse tennisbaan, maar heeft wel alle ingrediënten die het tot een echt bos maken. De beplanting is divers, zodat veel diersoorten er voeding en beschutting kunnen vinden. Het minibosje is er gekomen dankzij de financiële inspanningen van een aantal partijen. Begrijpelijk dat wij er daar één van zijn: adel verplicht immers, met een projectnaam als De Vlinderpoort. Bovendien hebben we in RijswijkBuiten al meer projecten gerealiseerd. Met de participatie in het tiny forest kunnen we iets extra voor de buurt doen.

Klimaatadaptief en diervriendelijk

Overigens is het bij De Vlinderpoort niet bij de keus van een ‘groene’ naam gebleven. We hebben in de bouw al voorgesorteerd op de biodiversiteit, met groene gevels, groene daken, vogelnestkastjes en andere klimaatadaptieve en diervriendelijke maatregelen. Een mooie meerwaarde dat de bewoners van De Vlinderpoort en andere projecten straks een ‘boswandeling’ in hun eigen gebied kunnen maken!

Lees hier meer over het Tiny Forest in Rijswijk.

Fotograaf Frank Jansen