Waardevolle co-creatie avond nieuwbouwproject SuysenBosch

23/12/2019

Waardevolle co-creatie avond nieuwbouwproject SuysenBosch

Onder grote belangstelling in Stayokay in Soest werden donderdag 12 december jl. de concept plannen gepresenteerd voor nieuwbouwproject SuysenBosch in Soest.

Het project bevindt zich aan het 1e Heezerlaantje en bestaat uit vier twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande villa.

“Het was een waardevolle avond”, zegt Xavier Delnoij, manager projectontwikkeling van Wonen à la Carte over deze co-creatiebijeenkomst. “Dankzij de input van omwonenden en potentiële kopers kunnen wij het plan verder vormgeven, zodat het beter aansluit bij de omgeving en de daadwerkelijke koperswensen. We hebben vanavond veel reacties, wensen en ideeën ontvangen. Daar gaan we samen met het ontwikkelteam mee aan de slag!”

Tijdens deze bijeenkomst waar belangstellenden, gemeente en Jan Bloemendal architecten aanwezig waren, werden de concept plannen voor de woningbouwlocatie SuysenBosch gepresenteerd. Er kon meegedacht worden over hoe het plan het beste ingepast kon worden in de omgeving, beoogde plattegronden, architectuur, duurzaamheid en slimme domotica innovaties.

Co-creatie speelt een belangrijke rol tijdens de ontwikkelingsprocessen van Wonen à la Carte. “Wij vinden het juist ook in hoogtij dagen belangrijk om de buurt en belangstellenden te betrekken bij deze processen, want het levert verrassende en waardevolle inzichten op.”

Een bijzonder project

SuysenBosch is een bijzonder project. Naast de beoogde fraaie architectuur en de co-creatie bijeenkomst worden de woningen ontwikkeld met het unieke Wonen à la Carte proces van mede opdrachtgeverschap. Er is straks bij de start verkoop een inspiratiewoning ontworpen en daarna is de koper aan zet. De koper gaat letterlijk aan tafel met de architect om de indeling en wensen voor het toekomstige huis verder te bespreken. De architect vertaalt dit naar een ontwerp voor de koper voortbordurend uit de inspiratiewoning. Als koper wil je immers zelf bepalen hoe je wilt wonen. Dit alles gaat echter wel onder professionele begeleiding van de woonconsulenten en de architect, dus speciale kennis is niet nodig.