Verloskundige praktijk en dertien appartementen in aanbouw in Parijsch

01/06/2022

Verloskundige praktijk en dertien appartementen in aanbouw in Parijsch

Voor de kopers van het nieuwbouwproject Kop van Parijsch was het dinsdag 31 mei een feestelijke dag. Met een Frans getinte ‘cérémonie protocollaire’ ging de bouw van het project op basis van medeopdrachtgeverschap officieel van start.

Met Kop van Parijsch krijgt Culemborg er dertien markante appartementen inclusief zeer forse buitenruimtes bij, gelegen nabij de Laan naar Parijsch. Ook een verloskundige praktijk in de plint van het gebouw maakt deel uit van het project. Ook bij dit project hebben de kopers de gelegenheid gekregen hun woning samen met de architect vorm te geven en daar is enthousiast gebruik van gemaakt. Zo is het standaard aantal slaapkamers aangepast, keukens en badkamers hebben een andere locatie gekregen, er is extra bergruimte gecreëerd en slaapkamers zijn voorzien van inloopkasten.

Extra uniek is dat het Wonen à la Carte-concept ook de mogelijkheid biedt de buitenkant van het appartement aan te passen. Hier hebben de kopers gebruik van gemaakt, met kozijnen die binnen de bestaande vormgeving zijn gewijzigd of verplaatst.

Franse chansons

De bouwplaats aan de Kees van Lintstraat was in Franse sferen omgetoverd om de start van de bouw extra allure mee te geven. Vanuit een partytent met een rode loper ervoor klonken Franse chansons. Bewoners werden welkom geheten door een 'echte' Fransman. Voorafgaand aan de officiële handeling hielden wethouder Monica Wichgers van gemeente Culemborg en Joubert Ockeloen een kort praatje. De dertien kopers van een appartement en de eigenaresse van de verloskundige praktijk werden onder begeleiding van mysterieuze rookpluimen en muziek in een halve cirkel geplaatst waarna zij vervolgens een breed lint doorknipten dat de Franse vlag liet zien.

Alle kopers mochten als herinnering aan deze bijzondere dag de schaar als aandenken meenemen.