Toekomstige bewoners De Buitenparel leren elkaar online kennen

16/10/2020

Toekomstige bewoners De Buitenparel leren elkaar online kennen

Alle 30 woningen van het project De Buitenparel in RijswijkBuiten zijn verkocht!

Het bijzondere aan dit plan is dat de kopers zelf aan tafel met de architect hun woonwensen hebben kunnen transformeren in hun droomhuis met daarbij deskundige begeleiding. Een belangrijk onderdeel in het Wonen à la Carte-proces is de kennismaking met de toekomstige buren voor de start bouw. Vanwege het coronavirus was het niet mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten, daarom heeft deze ontmoeting online plaatsgevonden.

Donderdag 15 oktober 2020 hebben de toekomstige bewoners van alle 30 woningen elkaar online leren kennen. Om 20.00 uur was het zover; Joubert Ockeloen, directeur Wonen à la Carte, heette iedereen van harte welkom en feliciteerde de kopers met de aankoop van hun woning die straks in het mooiste stukje van RijswijkBuiten komt te staan. Hij gaf aan dat het geen makkelijke beslissing is om in deze tijd een huis te kopen. Toch was het enthousiasme van alle kopers groot en de betrokkenheid enorm! We hopen dat hiermee de basis is gelegd voor een fijne, veilige woonomgeving waar iedereen zich thuis voelt!

Na het welkom was er gelegenheid tot het stellen van vragen over het bijzondere duurzaamheidsysteem van Klimaatgarant. Dit systeem zorgt straks in elke woning voor een behaaglijk binnenklimaat in de winter en in de zomer en maakt dat de woningen energieneutraal zijn. Nadat alle vragen waren beantwoord, hebben de aanwezigen in kleinere groepen met elkaar kennisgemaakt. De toegestuurde borrelpost maakte dit extra feestelijk! Gezamenlijk is de avond afgesloten, we kijken terug op een leuke online kennismaking!

De Buitenparel

In de Buitenparel worden in totaal 30 woningen gerealiseerd: 18 herenhuizen en 12 appartementen. De diversiteit aan woningen maakt De Buitenparel voor iedereen aantrekkelijk. Zo sluit het aanbod van appartementen goed aan bij de zeer actuele behoefte naar betaalbaar wonen.

De verschillende gevels van de Buitenparel zorgen ervoor dat iedere woning een eigen unieke uitstraling heeft. Alle woningen zijn ontwikkeld in Mede Opdrachtgeverschap (MO) met het unieke Wonen à la Carte proces. De architect van het plan is Zeinstra Veerbeek architecten uit Den Haag en de woningen zullen straks gebouwd worden door De Langen en van den Berg uit Bergambacht.