Succesvolle online start verkoop Het Prijsse Erf

02/03/2021

Succesvolle online start verkoop Het Prijsse Erf

De online start verkoop van Het Prijsse Erf in Culemborg was zeer succesvol! De interesse was bovengemiddeld hoog en het ontbrak dan ook niet aan enthousiaste inschrijvingen. Het Prijsse Erf bestaat uit 11 charmante bungalows op een gemeenschappelijk erf.

In dit bijzondere project heeft de koper niet alleen maximale inspraak in het ontwerp van de woning. In Het Prijsse Erf gaan we nog een stapje verder. De kopers bepalen samen met hun toekomstige buren ook het ontwerp en de inrichting van de gemeenschappelijk buitenruimte. Want een fijne woonomgeving maak je samen. Dat is precies waar het in Het Prijsse Erf om draait.

Meer veiligheid en saamhorigheid

Deze gezamenlijke aanpak leidt tot meer verbondenheid in de buurt. Toekomstige buren leren elkaar direct kennen en er ontstaat onderling meer betrokkenheid en een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen voelen zich meer begaan bij het reilen en zeilen in hun buurt. Dit versterkt het contact in de wijk en daarmee ook het gevoel van veiligheid en saamhorigheid.

Verbinden, ontmoeten en delen

Een collectieve buitenruimte zorgt daarnaast ook op de lange termijn voor meer verbinding in de buurt. Samen met de buurman, buurvrouw of bijvoorbeeld de kleinkinderen tomatenplantjes planten, onkruid wieden of bloemen plukken. Het gemeenschappelijke erf is een voedingsbodem voor sociale contacten. Door het open en toegankelijke karakter van de buitenruimte ontstaan er spontane gesprekken. Dat is niet alleen heel gezellig, maar ook gezond. Het delen van voorzieningen draagt ook bij aan sociale duurzaamheid. Het Prijsse Erf maakt het onder andere mogelijk om een auto te delen. Maar ook het delen van een barbecue, partytent, fiets of misschien zelfs wel boeken en tuingereedschap behoort tot de mogelijkheden. Niet alleen voordelig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

De bungalows

De 11 bungalows worden ontwikkeld in Mede Opdrachtgeverschap (MO); Kopers mogen daadwerkelijk met de architect van Zeinstra Veerbeek Architecten aan tafel. Onder professionele begeleiding van de woonconsulent van Wonen à la Carte ontwerpen zij hun droomwoning. De bungalows worden gerealiseerd door Staton Bouw.

Zie de projectwebsite voor meer informatie.