Officiële eerste sleuteluitreiking De Groene Loper

27/09/2019

Officiële eerste sleuteluitreiking De Groene Loper

Wethouder Robin Paalvast heeft op woensdag 25 september 2019 de sleutel mogen uitreiken aan de eerste bewoners van woningbouwproject “De Groene Loper” in Zoetermeer.

Op 27 november 2018 voerde wethouder Paalvast de officiële starthandeling uit voor dit project. We zijn er trots op dat deze 28 woningen, waarvan geen enkele woning hetzelfde is, nog geen jaar later zijn gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Gemeente Zoetermeer wilde voor dit project aan de Agaat graag een vorm van particulier opdrachtgeverschap. Met het medeopdrachtgeverschap proces van Wonen à la Carte zijn kopers daadwerkelijk aan tafel gegaan met de architect om hun ideale woning te ontwerpen binnen de randvoorwaarden van de locatie en met de zekerheid van professionele begeleiding. Naast dat alle woningen gasloos zijn en voorzien zijn van een individuele warmtepomp met warmte koude opslag en zonnepanelen zijn de woningen energieneutraal, dus helemaal klaar voor de toekomst!

Bij de totstandkoming van het project is nauw overleg met de direct omwonenden geweest. Dit resulteerde onder andere in een nieuwe speelvoorziening voor de buurt. Deze zal later worden opgeleverd. Door bewoners en omwonenden in een vroeg stadium te betrekken bij de realisatie van hun huis en buurt, worden de plannen niet alleen breder gedragen maar leidt dit ook tot meer diversiteit in woonwijken, meer woongenot en meer sociale interactie. Mede opdrachtgeverschap levert op deze manier ook een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van buurten!