Koopovereenkomst De Buitenparel digitaal ondertekend

20/07/2020

Koopovereenkomst De Buitenparel digitaal ondertekend

Wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid Jeffrey Keus van de gemeente Rijswijk en directeur Joubert Ockeloen van projectontwikkelaar Wonen à la Carte hebben de koopovereenkomst getekend voor de realisatie van project De Buitenparel in RijswijkBuiten.

De Buitenparel

In de Buitenparel worden in totaal 30 woningen gerealiseerd: 18 herenhuizen en 12 appartementen. De diversiteit aan woningen maakt De Buitenparel voor iedereen aantrekkelijk. Zo sluit het aanbod van appartementen goed aan bij de zeer actuele behoefte naar betaalbaar wonen. De interesse in de appartementen was bij de start verkoop zeer groot. De verschillende gevels van de Buitenparel zorgen ervoor dat iedere woning een eigen unieke uitstraling heeft. Alle woningen zijn ontwikkeld in Mede Opdrachtgeverschap met het unieke Wonen à la Carte proces. “Kopers gaan letterlijk aan tafel met de architect om de indeling van hun toekomstige woning te bespreken. De architect vertaalt dit naar een ontwerp voor de perfecte woning die compleet aansluit bij de persoonlijke woonwensen van de kopers. Elke woning is uniek!” aldus wethouder Keus.

Parkrijk

De Buitenparel wordt op loopafstand van het Wilhelminapark gerealiseerd in deelgebied Parkrijk. Het park vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van Parkrijk. Het gebied wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. Parkrijk is volop in ontwikkeling, en met de ontwikkeling van de wijk worden ook voorzieningen gerealiseerd, zoals een supermarkt, een gezondheidscentrum, een school met kinderopvang en een sporthal. Het kleinschalige bedrijventerrein aan de zuidkant van de wijk biedt ruimte voor bedrijven.