Hof van Trijntje: welkome inbreidingslocatie in Zwammerdam Hof van Trijntje: welkome inbreidingslocatie in Zwammerdam

30/09/2022

Hof van Trijntje: welkome inbreidingslocatie in Zwammerdam

Het is een locatie in Zwammerdam die al jarenlang op een bestemming wacht: de plek aan de Vinkebuurt en aan de Oude Rijn. Ruim 2000 vierkante meter groot, dus meer dan genoeg voor een - kleinschalig - nieuwbouwproject. 

Die aankondiging van Wonen à la Carte bleek woensdagavond 28 september voldoende om zo’n 25 direct omwonenden naar dorpshuis De Zwanenburcht te trekken. Niet verwonderlijk. Midden in het dorp en voor enkele omwonenden grenst het project aan hun achtertuin. Het is een inspirerende locatie voor een anders-dan-anders-project, het ‘handelsmerk’ van Wonen à la Carte. En dat komt er: een plan van acht grondgebonden woningen, gelegen aan een hof. Drie van die woningen krijgen een levensloopbestendige opzet, twee woningen delen dezelfde kap en drie woningen zijn helemaal vrijstaand.

Positieve reacties

Participatie staat bij Wonen à la Carte hoog in het vaandel. De direct omwonenden werden in de gelegenheid gesteld om een eerste reactie op de ideeën te geven: niet alleen de voorgestelde architectuur, maar ook de verkaveling. Die reacties waren zonder meer positief. Met name het initiatief om eindelijk weer eens te gaan bouwen in het dorp viel in goede aarde. Ook het feit dat het plan meerdere doelgroepen aanspreekt, al bleek op de avond in het dorpshuis dat appartementen en woningen voor starters ook in Zwammerdam erg gemist worden. Het plan krijgt de naam Hof van Trijntje.