Het Prijsse Erf, een eigentijds boerenerf Het Prijsse Erf, een eigentijds boerenerf

21/11/2022

Het Prijsse Erf, een eigentijds boerenerf

Dichtbij de uiterwaarden van de rivier de Lek in Culemborg is Het Prijsse Erf in aanbouw. Een opvallend project wordt het, vormgegeven door Zeinstra Veerbeek Architecten, met een knipoog naar de vroegere boerenerven. 

De 11 woningen zijn ontworpen als een gebouwen ensemble gelegen rondom een gemeenschappelijk erf bestaande uit boerderij, melkstal, schuren en zelfs een hooiberg woning. Dit biedt voor ieder wat wils; van een levensloopbestendige woning tot een kapschuur woning met een hoge vide voor een loft-achtige beleving. Daarnaast hebben de toekomstige bewoners hun woonwensen met de architect besproken om zo het ontwerp van hun nieuwe woning helemaal naar hun zin te maken. Staton Bouw is dit unieke project aan het realiseren.

Tuinarchitect Martijn Tillema van Buro Beuk heeft voor het erf, de thematuinen en de parkeerplaats een passend ontwerp gemaakt in samenspraak met de kopers. Het erf zal worden opgesierd met rode klinkers, fruitbomen, een moestuin en twee hand water pompen. Roseboom-groep heeft een begin gemaakt met de aanleg hiervan. Naast het gemeenschappelijke erf kunnen de bewoners straks ook gaan genieten van een privé buitenruimte.