Het Kwintet: Bij de architect aan tafel Het Kwintet: Bij de architect aan tafel

02/11/2022

Het Kwintet Bij de architect aan tafel

Eindelijk was het zover voor de kopers van ‘Het Kwintet’ in Middelharnis, aan tafel met Marco Born van Architectenbureau Born in Sommelsdijk. 

De toekomstige bewoners hadden ernaar uitgekeken om hun vrijstaande villa echt persoonlijk te gaan maken samen met de architect. Zo werd een berging verplaatst zodat er een grote bijkeuken kan worden gerealiseerd. In de gevel zijn extra openslaande deuren naar de tuin gekozen voor die fijne buitenbeleving. Niet alleen de indeling en kozijnen werden besproken, er werd ook een keuze gemaakt uit diverse gevelstenen en kozijnkleuren. Het kan allemaal bij Wonen à la Carte!

Marco Born heeft ter inspiratie plattegronden ontworpen voor de vijf (half)vrijstaande villa’s van dit project. Daarna is het aan de toekomstige bewoners om hun nieuwe woning op maat te maken. Een levensloopbestendige indeling met slaapkamer en badkamer op de begane grond en op de verdieping ruimte voor kleinkinderen die komen logeren? Of liever een royale living, leefkeuken en een werkkamer beneden en boven slapen? Het zijn slechts voorbeelden van indelingsmogelijkheden. Ook wij en de architect worden regelmatig verrast met een specifieke wens die wij niet van tevoren hadden kunnen bedenken. Dat is het mooie van mede-opdrachtgeverschap, de woning op maat maken met de toekomstige bewoners. Een fijn concept voor de kopers, maar ook erg afwisselend voor de architect en ons.