Eerste woningen Wonen in Buyten opgeleverd Eerste woningen Wonen in Buyten opgeleverd

22/12/2022

Eerste woningen Wonen in Buyten opgeleverd

Een goede afsluiting van het jaar! De eerste woningen van fase 1 van het project Wonen in Buyten in Wilderszijde Bergschenhoek zijn opgeleverd. 

In oktober 2021 is de eerste paal geslagen voor het deelplan Wonen in Buyten. Ruim een jaar later vieren we dat de woningen zijn opgeleverd, een mooie mijlpaal. Wethouder Simon Fortuyn heeft samen met Frans van Sliedregt (voormalig directeur Wonen à la Carte) en Corné Bok (directeur Waal) de symbolische sleutel overgedragen aan één van de nieuwe bewoners. De 1ste fase van Wonen in Buyten bestaat uit 5 vrijstaande woningen, 22 twee-onder-één-kapwoningen, 27 rijwoningen en 5 vrije kavels. Dit zijn de eerste woningen van het masterplan die worden opgeleverd, de toon is gezet en daar zijn we trots op!

Wonen in Buyten bestaat uit drie fases en maakt onderdeel uit van de toekomstbestendige woonwijk Wilderszijde in Bergschenhoek. Het totale plan bestaat uit 144 woningen met een variatie in rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels waarop kopers hun eigen woning kunnen realiseren. De woningen zijn volledig verkocht en ook fase 2 bevindt zich in de afbouw en werkt naar een oplevermoment toe. De start van een wijk met een aantrekkelijke mix van hoogwaardige, duurzame en betaalbare woningen met een dorps karakter. Het masterplan maakt van Wilderszijde in 10 jaar tijd een groene en klimaatadaptieve woonwijk.