Eerste woningen De Buitenparel opgeleverd

29/03/2022

Eerste woningen De Buitenparel opgeleverd

Met Ritchie Kuijl als een van de eerste bewoners is het project De Buitenparel in RijswijkBuiten officieel opgeleverd. 

Hij kreeg symbolisch de sleutel uit handen van wijkwethouder Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) van gemeente Rijswijk.

Ook bij dit project is de formule van mede-opdrachtgeverschap toegepast, waarbij kopers vrij zijn om de indeling van hun woning te bepalen. In dit geval gebeurde dat op een ongebruikelijke manier. Het project ging vlak voor de eerste corona-uitbraak in 2020 in verkoop. Daardoor is de begeleiding van het verkoopproces uitsluitend online gedaan.

De Buitenparel is een van de nieuwbouwprojecten in de duurzame wijk RijswijkBuiten, gelegen in deelgebied Parkrijk op loopafstand van het Wilhelminapark. Het plan bestaat uit 18 herenhuizen en 12 startersappartementen. De appartementen van De Buitenparel zijn verdeeld over twee gebouwen, op de kopse kant van de rij herenhuizen. 

De startersappartementen hebben een oppervlakte van 45 tot 50 vierkante meter en zijn door het concept van mede-opdrachtgeverschap allemaal anders. Zo heeft Ritchie in zijn appartement de hal laten vervallen, waardoor zijn appartement een loft-achtige uitstraling heeft gekregen. Verder is de achtergevel aangepast, waardoor het raam in een Frans balkon is veranderd.

De betrokken architect voor dit project is Zeinstra Verbeek Architecten en bouwbedrijf De Langen & van den Berg heeft de realisatie verzorgd.