Een boom en insectenhotel als afronding project Wonen in Buyten. Een boom en insectenhotel als afronding project Wonen in Buyten.

07/02/2024

Een boom en insectenhotel als afronding project Wonen in Buyten.

Op 1 februari is er een symbolische boom geplant door de Gemeente Lansingerland, ontwikkelaars Maas Wijkontwikkeling en Wonen à la Carte.

Een prachtig moment waarbij namens de gemeente, wethouder Simon Fortuyn en namens de ontwikkelaars, Corné Bok en Frans van Sliedregt (voormalig directeur Wonen à la Carte) samenkwamen om dit symbolische gebaar te maken wat de markering was voor de oplevering van in totaal 144 nieuwe duurzame woningen in verschillende prijssegmenten.

We hebben gezamenlijk met de gemeente een mooie bijdrage mogen leveren aan de nieuwbouw in Lansingerland, wat vorig jaar voor de gemeente breed zelfs tot het hoogste niveau in vijf jaar heeft geresulteerd. Tijdens dit moment werd er nog een extra “huis” aan toegevoegd, door de onthulling van een insectenhotel voor de buurt. Dit insectenhotel is gemaakt van gerecycled (sloop)hout door de lokale Houtbank Lansingerland, dat daarmee symbool staat voor het duurzame karakter van de wijk. Het gedicht is geschreven door de gemeentedichter van Lansingerland, Woes Ploum!

 Wij hebben als gedelegeerd ontwikkelaar opgetreden namens Visade en bouwer Waal voor deze eerste woonwijk in Wilderszijde in Bergschenhoek. 

Lees hier voor meer info over deze vorm van samenwerking