De Rijswijksche Vlechterij combineert historische locatie met duurzame ambities De Rijswijksche Vlechterij combineert historische locatie met duurzame ambities

04/10/2022

De Rijswijksche Vlechterij combineert historische locatie met duurzame ambities

Aan de rand van Sion, op de grens van Rijswijk en Midden-Delfland, wacht nog één locatie op een nieuwe bestemming. Die bestemming gaat er komen. 

In opdracht van het programmabureau RijswijkBuiten van de gemeente Rijswijk zijn wij stappen aan het zetten om De Rijswijksche Vlechterij te ontwikkelen. Een naam met referenties naar een ‘ijzeren’ verleden.

Het is typisch zo’n locatie om te ontwikkelen binnen het kenmerkende concept van Wonen à la Carte: kleinschalig, met de mogelijkheid om er een woonprogramma te positioneren dat onderscheidend is. Onderscheidend is De Rijswijksche Vlechterij zeker: de acht vrijstaande woningen krijgen een levensloopbestendige plattegrond. Iets verderop komt nog één vrijstaande villa te staan. De woningen worden met biobased en circulaire bouwmaterialen uitgevoerd. Daarmee past het project naadloos in de duurzame ambities van de gemeente Rijswijk. RijswijkBuiten is overigens niet alleen een ‘thuiswedstrijd’ voor Wonen à la Carte, ook is het bekend terrein. Meerdere projecten in de nieuwbouwwijk zijn van onze hand, met het onlangs opgeleverde project De Buitenparel als meest recente.

En de naam?

Ooit moet de locatie een plek zijn geweest voor een echte ijzervlechterij. Mooi dat er uitgerekend op zo’n locatie een project komt te staan dat het ook moet hebben van echt vakwerk. De site is inmiddels gelanceerd.