Bouw fase 3 Wilderzijde Bergschenhoek gestart Bouw fase 3 Wilderzijde Bergschenhoek gestart

22/09/2022

Bouw fase 3 Wilderzijde Bergschenhoek gestart

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. 

Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. Simon Fortuyn (wethouder gemeente Lansingerland) verrichte de feestelijke handeling voor het deelplan Wonen in Buyten fase 3.

Startschot

De start bouw werd in het bijzijn van toekomstige bewoners officieel ingeluid. Na speeches van wethouder Simon Fortuyn en Corné Bok (directeur Ontwikkeling van Waal/Maas Wijkontwikkeling), was het tijd voor het startschot van de laatste fase van Wonen in Buyten. Omdat alle heipalen inmiddels al in de grond zitten, werd er een feestkanon afgeschoten. Fortuyn drukte op de knop voor 24 woningen uit fase 3 van dit plan: “Wilderszijde is belangrijk voor de toekomst van Lansingerland en de regio. Er is grote behoefte aan meer woningen. We voegen met Wonen in Buyten 144 koopwoningen in diverse prijssegmenten toe.” Corné Bok: “Voor alle betrokkenen is dit een mijlpaal, want de totstandkoming van het plan is een aardige puzzel geweest.” Met deze knipoog kregen alle aanwezigen een puzzel van Wonen in Buyten als cadeau.

Deelplan Wonen in Buyten

In Wonen in Buyten komen in totaal 144 woningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels waarop kopers hun eigen woning gaan realiseren. De bouw van fase 1 met 57 woningen is bijna afgerond en net voor de zomervakantie hebben de eerste opleveringen plaatsgevonden. De bouw van Fase 2, met 63 woningen is in volle gang, waarbij de verwachting is dat volgend jaar daarvan de eerste opleveringen zullen van plaats vinden.