Bezoek VAC De Groene Loper in Zoetermeer

28/10/2019

Bezoek VAC De Groene Loper in Zoetermeer

Op 24 oktober bracht een afvaardiging van de Vrijwillige Advies Commissie (VAC) Zoetermeer, adviescommissie voor de woningbouw en woonomgeving, een bezoek aan ons project De Groene Loper in Zoetermeer. 

Al meer dan 70 jaar maakt VAC zich namens de toekomstige bewoner sterk voor praktisch wonen.

De commissie in Zoetermeer heeft tijdens de ontwikkeling van de 28 energieneutrale woningen de tekeningen op diverse aspecten beoordeeld en hun advies uitgebracht. Voor de commissie altijd leuk om ook de mogelijkheid te hebben de gerealiseerde woningen in het echt te bekijken.

Terwijl de laatste woningen gereed worden gemaakt voor oplevering, heeft Wonen à la Carte samen met de commissie het resultaat bekeken. Het was mooi te zien dat de diversiteit aan woonwensen een verschillend woongevoel gaf bij de twee van binnen bezochte woningen. Er werd enthousiast gereageerd op de voorziening die bij een woning is getroffen om in de toekomst een lift te kunnen plaatsen. Iets dat bij reguliere projectbouw ondenkbaar is. De andere woning met extra grote berging in de tuin, werd bewonderd om zijn grote slaapkamer aan de achterzijde met een frans balkon en inloopkast. Woonwensen die de kopers in dit project hebben kunnen realiseren doordat ze individueel aan tafel met de architect hun ideale woning hebben ontworpen.

Een wandeling langs de andere woningen van De Groene Loper gaf een goed beeld van de diversiteit door keuzes in kleuren metselwerk, uitbouwen aan de voor- en/of achterzijde, een tweede verdieping met plat dak of een zadeldak en een grote variatie aan kozijnen. Kortom een mooi project waar de eerste bewoners genieten van hun zelfontworpen Wonen à la Carte woning!