Aanstaande ‘Vlechters’ denken creatief mee over invulling eigen woning Aanstaande ‘Vlechters’ denken creatief mee over invulling eigen woning

18/09/2023

Aanstaande ‘Vlechters’ denken creatief mee over invulling eigen woning

Niet alleen de locatie maakt het plan voor ‘De Rijswijksche Vlechterij’ opvallend. Het project ligt aan de rand van RijswijkBuiten, pal tegen het groen van de Noordhoornseweg van Den Hoorn aan. Niet minder opvallend is de voorgenomen uitstraling van de acht levensloopbestendige woningen: hout van buiten met deels groene sedum daken en de villa wordt voorzien van een rieten dak. Zowel de locatie als de duurzame opzet spreken aan. 

De naam van het project herinnert aan een ijzervlechterij die hier ooit heeft gestaan. De plek waar het plan wordt gerealiseerd is een witte vlek in Sion, tegen de grens met Midden-Delfland aan. De aanstaande kopers zijn al in de gelegenheid gesteld om samen met de architect na te denken over de invulling van hun woning.

Eerste ontwerpsessie

Tijdens een eerste ontwerpsessie borrelde het van de creativiteit. Bewoners kregen daarbij hulp van Zeinstra Veerbeek Architecten, om ervoor te zorgen dat aanpassingen realistisch uitvoerbaar waren. Ook hier bleek het concept van Wonen á la Carte - mede-opdrachtgeverschap - een groot succes. Kopers waren aangenaam verrast door de flexibiliteit om hun woning naar eigen idee uit te voeren. We zijn benieuwd naar de ongetwijfeld opvallende resultaten!

De Rijswijksche Vlechterij is een ontwikkeling die we als gedelegeerd ontwikkelaar namens Programmabureau RijswijkBuiten van de gemeente Rijswijk uitvoeren.